13 Mart 2013 Çarşamba

Elmalı Kurabiye



Elmalı Kurabiye


Malzemeler;
1 paket margarin
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Pudra şekeri

İçi için;
3 tane ekşi elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz iri kırıklanmış

Yapılışı;
İlk önce içimizi hazırlıyoruz.Tenceremizin içerisine rendelediğimiz elmalarımızı ve şekerimizi koyup ,elmalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizimizi ilave ediyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada biz hamurumuzu yoğuruyoruz.Margarinimiz oda sıcaklığında ,yumuşamış olmalı.Hamur için verilen bütün malzemeleri yoğurma kabının içerisine koyup yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında olacak.Daha sonra  bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ,bastırıyoruz.İçerisine bir kaşık hazırlamış olduğumuz içten koyup kapatıyoruz. Ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayıp 170 dereceli fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağımıza dizip üzerlerine pudra şekeri ekiyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Cemile BaydaR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder