17 Mart 2013 Pazar

Domates Soslu Köfteli Makarna

Domates Soslu Köfteli Makarna

[Alternative text]


Malzemeler;


1 paket makarna(tercihen spagetti)

½ kg kıyma
1 adet soğan
¼ demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı köfte baharı
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz




Domates sosu için;




4 diş sarımsak
8 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Taze fesleğen
Taze kekik
Taze reyhan


Yapılışı;

Köfte harcını yapmak için, ½ kg kıymaya, ince kıyılmış 1 adet soğan, 2 diş sarımsak ve ¼ demet maydanoz ekleyin. Daha sonra içine 2 tatlı kaşığı köfte baharı, 2 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz koyarak çeşnilendirin. Son olarak üzerine 1 adet yumurta kırarak köfte harcını iyice yoğurun ve toplar yapın.
Domates sosu için, kabuğu soyulmuş 8 adet orta boy domatesi, 4 diş sarımsak ile birlikte rondodan geçirin. Geniş bir tencere ya da derin bir tavada, 3 çorba kaşığı zeytinyağın da köfteleri çevire çevire pişirin. Köfteler pişince, kenara alın ve tavanın içinde kalan lezzetli yağa, hazırladığınız domates sosunu ekleyin. 1 çorba kaşığı da biber salçası ekleyip, sosu iyice karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
Bu sırada makarnayı haşlayacağınız tencereye kaynar su ekleyip, bir miktar tuz ile makarnaları haşlayın. Makarnayı tam pişmiş halinden bir tık önce süzün ve domates sosunun üzerine ilave edin ancak tüm suyu süzmemeye dikkat edin. Çünkü bu su, domates sos ile karıştırdığınızda makarnanızın hamur haline gelmemesi için kurtarıcınız olacak. Tencereye ara ara makarna suyundan ilave ederek, 1-2 dakika daha pişirin. Son olarak 4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi, taze kekik, fesleğen ve reyhan yapraklarını da ilave edin. Bekletmeden afiyetle yiyin. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder