Tel Kadayıflı Muhallebi Tatlısı
Malzemeler :
250 gr kadayıf (hazır paketlerde)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağından biraz eksik tozşeker
4 kaşık tereyağ
Muhallebisi için :
1 kg süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket Kremşanti
Hazırlanışı :
Kadayıfı elinizle ufalayarak tencereye koyun ve yağla birlikte kavurun daha sonra şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İyice kavrulunca cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.muhallebiyi pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyip kremşantini ilave edin ve mikserleyin.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.Dilersenizde üstünü yeşil fıstık yada kırılmış findıkile süsleyebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder