Bisküvili İrmik Tatlısı
Malzemeler;
1 lt. süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin
1 paket kakaolu petibör
Hindistan cevizi
Yapılışı;
Süt, irmik, şeker, vanilya, margarin muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.
Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılır.
Hazırlanan tatlının yarısı borcam tepsiye dökülür.Üzerine kakaolu petibör dizilir ve kalan tatlı üzerine dökülerek spatula yardımıyla üzeri düzeltilir.
Soğuyunca buzdolabına kaldırılır. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir. Ve ikram edileceği zaman dolaptan çıkartılır. Artan bisküvi bir poşetin içerisine konulup bardakla üzerine vurularak kırıklanır. Kırıklanmış bisküvi tatlının üzerine serpiştirilir. Onun üzerine de hindistancevizi dökülür. Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder