Nar Tatlısı:
Malzemeler:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Meyve sosu:
2 adet nar
2 bardak su
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Muhallebiyi verilen ölçülere göre pişiriyoruz. Hemen ardından 2 bardak suda narları haşlıyoruz.
Süzüyoruz. Nişasta ve şeker ekleyerek sosumuzu da hazırlıyoruz. Eğer süslemeyi bu şekilde
yapacaksınız önce muhallebiyi döküp sonra tabağı yan koyarak muhallebiyi bir tarafta biriktirin,
ardından sos pişer pişmez diğer tarafa koyun .Bu şekilde hem sunumu hoş oldu hemde tatları
daha güzel alınmış oldu. İsterseniz bu şekilde değilde, Kuplara koyarak ta hazırlayabilirsiniz.
Altta
muhallebi üstte sos olunca çok şık duruyor, tavsiye ederim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder