Kore Usulü Patates Kroket
감자 크로켓
Malzemeler;
3 tane patates
1 tane kuru soğan
1/2 havuç
2 tane salatalık turşusu
(ya da salatalıkta olur)
un, yumurta, galeta unu
Mayonez
Kızarmak için sıvı yağ
Önce patatesleri soyalım ve haşlayalım.Kuru soğan ve havuçları küp küp doğrayalım.
Sonra yağ da soğan ve havucu hafifçe kavuralım.
Ezilmiş olan patatese, bunları ekleyelim.Salatalığı ya da turşusunu küçük küçük doğrayıp içine ilave edelim.Tuz, karabiber ve azıcık mayonez katarak iyice karıştıralım.
Elimizle yuvarlak şekil verelim.Bu yuvarlakları önce una bulayalım, sonra yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulayalım yağda kızartalım.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa dizelim.
Üzerine ketçap sıkıp servis edelim. Afiyet olsun.
Tarif Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder