24 Kasım 2014 Pazartesi

Kahvaltılık Çemen ;Acuka

Kahvaltılık Çemen ;Acuka 




Malzemeler;

2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı acı biber salçası
3-4 diş sarımsak
2 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı nane
1-2 çay kaşığı kimyon
1-2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı zeytin yağı.

Yapılışı;

Bütün malzemeleri rondomuza atıyoruz.Ve çalıştırıyoruz.Macun kıvamına gelince rondolama
işlemini bırakıyoruz.Hazırladığımız acukayı cam bir kavanoza kayup buz dolabına koyuyoruz.Bir iki gün buz dolabında dinlendirdikten sonra sabah kahvaltılarında kullanabiliriz.Acukamızı buz dolabında muhafaza etmeyi unutmuyoruz.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder