Lorlu Bisküvili Pratik Pasta
Malzemeler;
- 1 paket petibör bisküvi
- 1/2 kg. lor (tuzsuz)
- 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
- 2 parmak kalınlığında margarin (oda sıcaklığında olmalı)
- 2 paket vanilya
- 2 adet muz
- çok az limon suyu
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- biraz damla çikolata
Yapılışı;
- Büyükçe bir alüminyum folyo veya streç filmi mermerimize yayalım.Üzerine eni 3 ,boyu 5 tane olacak şekilde bisküvilerimizi dizelim. (3x5=15 bisküvi kullanacağız bir kat için)
- Derince bir kabın içerisine lorumuzu ,şekerimizi,margarinimizi,vanilyamızı koyalım.Ve el blender ı ile krema haline gelene kadar çırpalım.
- Bu karışımı ikiye ayıralım.Yarısını bisküvilerimizin üzerine düzgünce sürelim.
- Daha sonra bir kat daha bisküvi dizelim,ve lorlu kremamızın diğer yarısını da bu katın üzerine döküp,yayalım.
- 2 adet muzu soyup kararmasın diye biraz limon sürelim.Ve pastamızın ortasına muzlarımızı koyalım,üçgen olacak şekilde kapatalım ,her yerini folyomuzla kapatıp buzdolabımızın buzluk kısmına pastamızı atalım.
- Misafirimiz gelmeden 3-4 saat önce buzluktan çıkartıp,üzerine 1 paket tarifine göre hazırlayacağımız kremşantiyi sürüp,damla çikolata serpiştirererk tekrar buz dolabına koyalım ancak bu sefer normal gözüne.
- Böylece pastamız yumuşayacak ve dilimleyebileceğimiz kıvama gelecektir.
- Daha sonra dilimleyip servis edelim.
- Afiyet olsun.
TaRiF; İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder