Malzemeler;
6 yemek kaşığı tarhana
2 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
8 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
1 adet et veya tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı;
Domatesler soyulup rondolanır.Sarımsaklar rendelenir.Bir tencerenin içerisine biraz zeytin yağı konularak domates ve sarımsaklar sotelenir.Onlar sotelenirken 6 çorba kaşığı tarhana bir kaseye konur ve üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edilerek,tarhana açılır.Diğer yandan tencerenin içerisine salça eklenir bir iki çevrilir.Üzerine 7 su bardağı su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya açtığımız tarhana ilave edilir ve bulyon eklenerek blendır yardımıyla güzelce karıştırılır.Tarhana çorbamız koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.Pişen tarhanaya 1 çay bardağı tel şehriye ilave edilerek 6-7 dakika kadar kaynatılır.En son nane eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır ve çorbanın altı kapatılır.
Kaselere konularak servis edilir.
Afiyet Olsun.
Tarif;İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder