Başamel Soslu Fırında Patlıcan
Malzemeler;
4-5 adet patlıcan
Kıymalı harç için:
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı
sıvı yağ
2 tane sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber, pulbiber, tuz
Beşamel sos için:
1,5 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Kaşar Peyniri Rendesi
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ
Yapılışı;
Patlıcanlar alacalı soyarak dilimleyelim. Tuz,sirke ve un karıştırdığımız suda yarım saat bekletelim. Tuz ve sirke
patlıcanımızın acısını alacak,un ise kızartırken fazla yağ çekmesine engel
olacak. Suyun içinden çıkardığımız patlıcanları ,kızgın yağda kızartalım, fazla
yağın süzülmesi için havlu kağıt üzerine
alalım.
İç harcı hazırlarken. Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları öldürelim.
Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğunuz biberleri ilave ederek 1-2 dk. daha kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip ve kavurmaya devam edelim. Kıymalar biraz
piştikten sonra salçayı ilave edelim. (salça yerine domates sosunuz var ise
kullanabilirsiniz.). Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
Beşamel sos için unu kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine sütü ilave
edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim. Beşamel sos
koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyelim.
Fırın kabının tabanına kızartmış olduğumuz patlıcanları dizelim. Üzerine kıymalı harcı serelim. Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayalım. 190 derecede çalışan fırına sürelim. 15-20 dk kadar fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.Dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Tarif;İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder