Malzemeler;
1/2 kg taze fasulye
1 adet soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı pul biber
3 tane yumurta
Biraz sıvı yağ
Biraz tereyağ
Yapılışı;
İlk önce taze fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz.Daha sonra ayıkladığımız taze fasulyeleri makarna haşlar gibi tuzlu kaynayan suda haşlıyoruz.30-40 dakika kadar.Bu süre sonunda fasulyelerimizi kontrol ediyoruz yumuşamışlarsa süzüyoruz.
Soğanı küp küp doğruyoruz .Tenceremize biraz sıvı yağ ,b,raz tereyağı koyup sağanları kavuruyoruz.Soğanlar şefaflaşınca içerisine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz taze fasulyeleri ekliyoruz ve 15-20 dakika kavuruyoruz.
3 adet yumurtayı bir kasenin içerisine kırıp bir fiske tuzla çırpıyoruz.İçerisine pul biberi ilave ediyoruz. Ve yumurtalarımızı tenceremize azar azar boşaltıp ,fasulyelerimizi karıştırıyoruz.
Yumurtalar pişince ocağın altını kapatıyoruz.
Yemeğimiz servise hazırdır.
Dilerseniz yanına yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tarif;İlkay
1 orta boy domates
1 çay kaşığı pul biber
3 tane yumurta
Biraz sıvı yağ
Biraz tereyağ
Yapılışı;
İlk önce taze fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz.Daha sonra ayıkladığımız taze fasulyeleri makarna haşlar gibi tuzlu kaynayan suda haşlıyoruz.30-40 dakika kadar.Bu süre sonunda fasulyelerimizi kontrol ediyoruz yumuşamışlarsa süzüyoruz.
Soğanı küp küp doğruyoruz .Tenceremize biraz sıvı yağ ,b,raz tereyağı koyup sağanları kavuruyoruz.Soğanlar şefaflaşınca içerisine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz taze fasulyeleri ekliyoruz ve 15-20 dakika kavuruyoruz.
3 adet yumurtayı bir kasenin içerisine kırıp bir fiske tuzla çırpıyoruz.İçerisine pul biberi ilave ediyoruz. Ve yumurtalarımızı tenceremize azar azar boşaltıp ,fasulyelerimizi karıştırıyoruz.
Yumurtalar pişince ocağın altını kapatıyoruz.
Yemeğimiz servise hazırdır.
Dilerseniz yanına yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tarif;İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder