Ev Usulü Baklava
Hamuru için Malzemeler;
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un.
Diğer malzemeler;
Kırıklanmış ceviz
200-250 gr. tereyağı
mısır nişastası
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
birkaç damla limon
Yapılışı;
Hamur için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabının içerisine alıp güzelce ,ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım.Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ,yuvarlayalım.Yaklaşık 30 tane kadar beze elde edebiliriz.
Tezgahın üzerine nişasta serpelim ,bezelerimizi onarlı gruplara ayıralım.Ve her bir gruptaki her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üstüne nişasta sürerek üst üste dizelim.
10 arlı grupları merdane ve oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.
Yağladığımız tepsiye yufkamızı koyalım.
Cevizin yarısını serpiştirelim.
Diğer 10 lu gruba geçelim.Böylece 3 onlu grup açmış oluyoruz.
Baklavamızı dilediğimiz şekilde keselim.Tereyağımızı eritelim ve baklavamızın her yerine eşit bir biçim de
gelecek şekilde dökelim.
170 dereceli fırında 50-55 dakika kadar pişirelim.Üzeri nar gibi olunca ve piştiğine emin olunca fırından çıkaralım,soğumaya bırakalım.
Baklavamız soğuyunca şerbetini hazırlayalım.Bunun için su ve şekeri kaynatmamız yeterli .Limonu da kaynadıktan sonra sıkıp altını kapatalım.
Soğuk baklavaya sıcak şerbetimizi döküp ,tepsinin üzerini kapatarak bir gece dinlendirelim.
Ertesi gün baklavanız hazır olacaktır.
Afiyet Olsun...
Biz düz kestik baklavayı ama şekilli kesmek isterseniz aşağıdaki resimden yararlanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder