Fırında Tavuklu
Bezelye Yemeği
Malzemeler;
Parça tavuk eti (tavuğun neresini tercih ediyorsanız )
1 kg. bezelye
2 orta boy patates
2 havuç
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
Tavuk suyu
Yapılışı;
·
İlk önce
tavuklarımızı haşlayarak yemeğimizi yapmaya başlıyoruz. Tavukları güzelce
yıkayarak ister düdüklü tencere isterseniz normal tencerede yumuşayana kadar
haşlıyoruz. Suyunu atmıyoruz.
·
Soğanı,
patatesi ve havucu küp küp doğrayarak
hazırlıyoruz. Bir tencerenin içerisine
bolca sıvı yağ koyuyoruz (ben zeytinyağı tercih ettim) .Soğanları atıyoruz ve
şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz daha sonra ise salçasını ilave ediyoruz,
salçayı da bir iki çevirerek kavuruyoruz. Daha sonra içerisine patatesleri,
bezelyeyi, havucu atıp kavurma işlemine devam ediyoruz. Tuz ve karabiber
serpiyoruz. Tavuk suyundan ilave edip sebzeler biraz yumuşayınca kadar
pişiriyoruz çok değil ama çünkü daha fırında pişireceğiz.
·
Hazırlamış
olduğumuz sebzeleri ısıya dayanıklı bir cam tepsiye suyuyla beraber dökerek
güzelce yayıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz tavukları da aralara yerleştiriyoruz.
Tavukların üzerine yemeğimizin salçalı suyundan renk vermesi amacıyla
gezdiriyoruz. 200 dereceli fırında yemeğimiz fazla suyunu çekip kızarana kadar
pişiriyoruz. Yemeğimiz çok sulu kalmayacak şekilde pişiriyoruz.
·
Pirinç
pilavı ile servis ediyoruz.
·
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder