Ekşili Sulu Köfte
(4 Kişilik)
Malzemeler;
300 gr.kıyma
1 çorba kaşığı tepeleme pirinç
1/4 demet maydanoz
1 baş kuru soğan
tuz
karabiber
8 bardak su
1 et bulyon
2 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
un
biraz sıvı yağ
Yapılışı;
İlk önce kıymayı yoğurma kabının içerisine alıyoruz.Üzerine rendelemiş olduğumuz soğanı ,kıydığımız maydanozu,karabiberi,tuzu,pirinci atarak güzelce yoğuruyoruz.
Düz bir tepsinin içerisine bolca un serpiştiriyoruz.Yoğurduğumuz köfteden küçük küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.Ve bu köfteleri unladığımız tepsiye koyarak,sallaya sallaya heryerinin un olmasını sağlıyoruz.Yoğurduğumuz köfte bitene kadar ayni işlemleri tekrarlıyoruz.
Derince bir tencerenin içerisine biraz sıvı yağ koyuyoruz.Üzerine 8 bardak su ve 1 tane et bulyonu koyuyoruz,karıştırıyoruz.Suyumuz kaynayınca içerisine unlu köftelerimizi atıyoruz ve köftelerin içerisindeki pirinçler yumuşayıp,uzayana kadar pişiriyoruz.Bu da yaklaşık 15-20 dakika gibi bir zaman da gerçekleşiyor.
Daha sonra bir kasenin içerisinde 2 yumurta sarısını ve yarım limon suyunu güzelce çırpıyoruz.Ilıştırarak bu karışımı çorbamıza ekliyoruz.Ilıştırma işlemi de şu şekilde oluyor;çırptığımız yumurta karışımının içerisine çorbamızın suyundan kaşık kaşık alıp karıştırıyoruz ve karışımı çorbanın içerisine atıyoruz.Böylece yumurtaların kesilmesine mani oluyoruz.
Bir iki taşım daha kaynattıktan sonra,servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder