19 Ekim 2015 Pazartesi

TRİLEÇE

TRİLEÇE





Malzemeler:



Keki için:

*6 adet yumurta
*250 gram pudra şekeri
*400 gram un
*Yarım çay bardağı ılık süt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı krem tartar
*Çeyrek çay kaşığı tuz

Islatmak için:
*1,5 kilo süt
*1,5 kutu krema (300 ml)Üzeri için:
*100 gram süt tozu
*Karamel sos (Carte D'or hazır karamel sosunu kullandım,dilerseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz)

Yapılışı:

1)Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
2)Beyazları çırpma kabına alıp,şekerin yarısını,krem tartarı ve tuzu ekliyoruz ve kar hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
3)Yumurta sarılarını kalan şekerle beraber çırpıyoruz ve ılık sütü ilave ediyoruz.Un,vanilya ve kabartma tozunu eliyoruz.
4)Sütle çırpılmış yumurta ve elenmiş un karışımını birkaç kerede kar haline getirdiğimiz yumurta aklarına ilave ediyoruz. Bu aşamada mikser kullanmıyoruz.Karıştırma işlemini,yumurta aklarını söndürmemek için bir spatula yardımıyla yavaşça yapıyoruz.
5)Tercihen kare ya da dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt koyuyoruz ve karışımı içine döküyoruz.Bir kaç defa hafifçe tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.6)180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Pişen keki tel üzerinde soğutuyoruz ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz.
7)Krema ile sütü çırpıyoruz ve yarısını fırın kabına döküyoruz.Kekin altını bazı yerlerinden kürdanla delerek kaba yerleştiriyoruz.Kekin üzerini de kürdanla delerek kalan sütlü kremayı yavaşça döküyoruz ve tamamen çekmesini bekliyoruz.
8)Sütü tamamen çeken kekin üzerine süt tozunu eliyoruz.Daha sonra bolca karamel sos döküp 2-3 saat buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.

2 yorum:

  1. çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Harika cnm ellerine sağlık başarılar

    YanıtlaSil