24 Kasım 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Havuçlu Tel Şehriye Çorbası

Yoğurtlu Havuçlu Tel Şehriye Çorbası




Malzemeler;

1 su bardağı tel şehriye
1 havuç
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
7-8 su bardağı su veya  tavuk suyu

Meyanesi için

1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı un
tuz




Yapılışı;

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıyoruz. Tel şehriyeleri ilave edip kavuruyoruz. Üzerine rendenin
ince tarafından rendendelenmiş soğan ve havucu ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz.
Sonra üzerine 7-8 bardak sıcak suyu ilave edip 15 dakika pişiriyoruz. O pişerken biz meyanemizi hazırlıyoruz.
Bunun için derince bir kabın içerisine yumurta sarısını, yoğurdu, unu, tuzu, limon suyunu atıp güzelce çırpıyoruz.

15 dakıka dolduktan sonra, çorbamızın suyundan 5-6 kaşık meyanemizin içerisine alıp karıştırıyoruz ve meyanemizi ılıştırıyoruz. Daha sonra bu meyaneyi bir yandan tenceremize dökerken bir  yandan karıştırıyoruz. Ve çorbamızı 15 dakika daha pişmeye bırakıyoruz.

Bol vitaminli enfes çorbanız servise hazır. Dilerseniz servis ederken üzerine nane ve kırmızı pul biberde serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder