29 Kasım 2014 Cumartesi

Japçe tarifi: (잡채)

Japçe tarifi:

 (잡채)






Malzemeler:

500 gram Kore makarnası (dang-meon)
6 tane kuru mantar

2 tane havuç

2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak

Sosu için:

Soya sosu - 6 yemek kaşığı
Şeker - 1 yemek kaşığı
Susam yağı - 2 yemek kaşığı
Dövülmüş sarımsak
İnce kıymış yeşil soğan
Susam

Yapılışı:


Havuç ince ince doğrayıp, yağda kavurun.
Kuru soğan yarım ay şekilde doğrayıp yağda kavurun.
Kuru mantar suda bekletip yumuşatın. Sonra ince doğrayın.
Soya sosu, susam yağı, sarımsağı ekleyerek kavurun.
Ispanak temizlenip tuzlu suda çok az haşlayın.(tencere kapağını kapatmadan)
Suyunu iyice çıkardıktan sonra tuz, sarımsak, susam yağı ekleyerek harmanlayın.Makarnayı sıcak suda 30 dakika bekletin,
sonra kaynar suda 5-6 dakika haşlayın.
Hemen soğuk suya verin ve suyunu çıkarın . Büyük bir tencerede
yukarıda yazılan sosu ekleyerek kaynatın.Haşlanmış makarnayı sosa ekleyin.
2-3 dakika karıştırın,makarna hazır olunca
sebzeler ilave edip hepsini iyice karıştırın.Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.


Tarif Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme