15 Haziran 2013 Cumartesi

Şehriyeli Bulgur Pilavı


Şehriyeli Bulgur Pilavı





Malzemeler;

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

Bulguru ölçüp süzgece alıyoruz. Yıkıyoruz ve kenarda bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağını koyuyoruz ve tel şehriyeleri içerisine atarak kavuruyoruz. Kavrulan tel şehriyelerin üzerine bulguru ve 1 kaşık tereyağını ekleyip biraz da  bu şekilde kavuruyoruz. Kavrulan bulgura 3 bardak sıcak su ve et bulyonu ilave ederek, bulyon eriyene kadar karıştırıyoruz. Eriyince ocağın altını kısarak pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız göz göz olup suyunu çekince altını kapatıp demlenmesi için ağzına havlu kâğıt koyarak kapağını kapatıyoruz. 5-6 dakika demlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.


Tarif; İlkay



Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme