17 Haziran 2013 Pazartesi

Rus Salatası


Rus Salatası



Malzemeler;
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı küp doğranmış havuç
1 su bardağı küp doğranmış patates
4-5 tane kornişon salatalık
2 diş sarmısak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez

Yapılışı;
Patatesi, havucu küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz.
Patatesi ,bezelyeyi, havucu tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su koyup haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra süzgece alıp süzüyoruz ve üzerlerine soğuk su gezdiriyoruz.
Konişonu zar büyüklüğünde doğruyoruz.
Fazla suyunu versin diye ince delikli pirinç süzdüğümüz süzgeç gibi bir süzgece üç su bardağı kadar yoğurt koyuyoruz.
2 saat kadar bekletiyoruz süzülen yoğurdumuz 1 bardak kadar kalıyor.
Bütün malzemeyi bir kaba alıp mayonezi yoğurdu katıp güzelce yediriyoruz.
Servis kabına alıp düzeltiyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder