11 Nisan 2013 Perşembe

Umaç Helvası (Kars)



Umaç Helvası 
(Kars)

Un helvasını bir de böyle deneyin.


Malzemeler;

250 gr.un
150 gr.yağ
az su

şerbeti;
250 gr. şeker
1 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı;

İlk önce verilen malzemelere göre şerbet hazırlanır ve kenara alınır.Şerbet hazırlamak için hepsini kaynatmanız yeterli.
Daha sonra un çok az bir su ile karıştırılara umaç haline getirilir.İri irmik veya tarhana benzeri bir kıvam yani.


Tencereye yağ konur ,kızdırılır ve umaç içerisine atılarak kavrulur.Rengi iyice esmerleşince hazırladığımız şerbet dökülür ve koyulaşıncaya kadar karıştırıla karıştırıla pişirilir.Koyulaşınca üzeri kapatılarak 5  dk demlendirilir.
Kaşık yardımıyla şekil verilerek servis edilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder