20 Mart 2013 Çarşamba

Enginarlı İç Bakla

Enginarlı İç Bakla


Malzemeler;

1/2 kg. iç bakla
4 adet enginar çanağı
4 sap taze soğan
1 sap taze sarımsak
1 çorba  kaşığı un
1/2  çay bardağı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 limon

Üzeri için;

1 demet dereotu

Yapılışı;


Zeytin yağını tencereye koy üzerine iç baklaları ve dörde böldüğün enginar çanaklarını ilave et.Taze soğanları ve sarımısağı ince ince doğrayıp üzerine ekle.Bir iki hep beraber çevir.Un,tuz,şeker atıp ,malzemelerin üzerini örtecek kadar su ilave et.Limonu sık.Kısık ateşte bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişir.Servis etmeden önce üzerine ince kıyılmış dereotu serp.

Afiyet Olsun.

Tarif ;Sevda Üstel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder